KLANT
Cedin BV

WERKZAAMHEDEN
WebApp ontwikkeling, development, concept

WANNNEER?
2019

ZorgSpot

Het analyseren van bedrijfsprocessen – groot en klein – en die analyses vervolgens omzetten naar betaalbare en bruikbare online oplossingen, is waar NIO bijzonder goed in is. Ook voor Cedin Zorg hebben we die expertise ingezet. Met de ontwikkeling van een simpele app, genaamd ZorgSpot, losten we een veelvoorkomend planningsprobleem op. ZorgSpot is een zogenaamde Progressive WebApp (PWA) en zorgt ervoor dat aanmeldingen op een efficiënte wijze aangeboden kunnen worden aan zorgmedewerkers van Cedin Zorg.

Waarom we kozen voor een PWA? Dit type app heeft als grote voordeel dat het een online webapplicatie is en daardoor op alle mobiele devices werkt. Er hoeft dus niet specifiek voor Android of iOS ontwikkeld te worden.

In het geval van Cedin Zorg zorgt de PWA ZorgSpot ervoor dat de werkvoorraad die binnenkomt veel sneller verdeeld wordt over de medewerkers. Zij kunnen zich in de app namelijk zelf ‘inschrijven’ op trajecten en hebben daarmee meer regie over het eigen werk en de werkvoorraad. Het effect: minder vergaderen, een betere bezetting en effectievere inzet van zorgkracht.

NIO heeft de vormgeving en de ontwikkeling van ZorgSpot voor haar rekening genomen.

Over Cedin Zorg
Cedin Zorg is onderdeel van Cedin. Bij Cedin hebben ze verstand van onderwijs en opvoeden. Met meer dan 160 medewerkers, van psychiater tot rekenspecialist en van gezinscoach tot fusiebegeleider, zet Cedin zich dagelijks in om kinderen te helpen die in hun ontwikkeling tegen problemen aanlopen.