KLANT
Alfa-college

WERKZAAMHEDEN
Programma ontwikkeling, coaching, workshop, mediavormgeving, tekst, design

WANNNEER?
2015-2017

4WK praktijkprogramma

In samenwerking met het Alfa-college ontwierp het team van NIO een vierwekenprogramma (4WK) voor derdejaars studenten Media Vormgeving. Doel was de studenten in aanvulling op hun schoolse ervaring en stages, kennis te laten maken met de praktijk van een echt conceptbureau en hen zo beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt ná hun slagen.

Het 4WK is een herbruikbaar lesprogramma dat design studenten voorziet van de nodige basiskennis & skills t.a.v. corporate identity, webdesign en social media. Met wekelijkse workshops, huiswerkopdrachten en vragenuurtjes raken jonge talenten dankzij het programma wegwijs in de echte designwereld.

NIO ontwikkelde voor dit project het complete vierwekenprogramma: van concept en planning tot leerlingbegeleiding en lesmateriaal.

Over Alfa-college
Het Alfa-college is een christelijk regionaal opleidingscentrum (ROC) voor Noord- en Oost-Nederland waar je terechtkunt voor mbo-opleidingen, educatieve trajecten en bedrijfsopleidingen. Met drie krachtige kernwaarden – verbinden, vertrouwen en ondernemen – werken ze in teamverband en in nauwe samenwerking met partners uit verschillende regio’s. Het ultieme doel: met inspirerend en persoonlijk onderwijs jonge mensen en volwassenen goed opleiden voor de samenleving van nu én straks.

Verschillende opdrachten en onderwerpen tijdens het 4WK-programma