Nieuwe projectmanager bij NIO

 snelle schakelaar! 

Bij NIO hadden we iemand nodig die het organiseren, ondersteunen én afstemmen van projecten uit handen kon nemen. Daarom hebben we sinds kort een projectmanager in ons team: Sander! Een goed team is immers gebaat met iemand die alle ballen hoog kan houden.

Vertel, wie ben je?

“Mijn naam is Sander Koning en ik woon in het prachtige Groningen. Ik ben op mijn negentiende van een klein boerendorpje in de Achterhoek verhuisd naar de ‘grote stad’ Groningen.

Hoe het team mij zou omschrijven? Als iemand met flauwe humor, waarschijnlijk! Ook zullen ze mijn bijzondere huisdieren noemen. Ik heb namelijk een vogelspin, dwergpapegaai, koningspython en een aquarium met garnalen. En ik overweeg er een schorpioen bij te nemen.”

Waarom NIO?

“Na een opleiding in de ICT ben ik in 2013 per toeval in de callcenterwereld terecht gekomen, waar ik aan de slag ging als trainer. Dit heb ik zeven jaar met veel plezier gedaan. Toch bleef het kriebelen om weer wat in de ICT-wereld te doen. Begin dit jaar kwam Werner op mijn pad en kreeg ik de kans om mijn ambitie vorm te geven. Natuurlijk heb ik die kans gepakt!”

Wat ga je bij ons doen?

“Ik ga de ICT-projecten ondersteunen en organiseren. Dit betekent dat ik tussen de developers en de verschillende klanten in ga zitten, als schakelpunt. Daarnaast zal ik mij bezig houden met de planning van de verschillende projecten en deze van A tot Z overzien. Dit betekent dat ik van alle projecten wat moet weten. Deze kennis begint vorm te krijgen, maar het was best een klus om erin te komen. Er zijn namelijk best veel projecten!

Voor mij is het managen van projecten een prachtige rol om verder in te gaan groeien de komende tijd. Mijn ervaring als trainer gaat mij zeker helpen om hierin de schakel te zijn.”

Hoe heb je het tot nu toe ervaren?

“Het team is super! Iedereen is anders, en voegt op zijn eigen manier waarde toe aan het team. Ik heb de mazzel dat we nu wat meer naar kantoor kunnen en ik dus in korte tijd iedereen ook echt persoonlijk heb gezien. Dat is wel anders na bijna een jaar vooral thuiswerken.”