NIEUW: Marjolein

  klaar voor de start? Af! 

Een jaar geleden was ze nog hard bezig om de scriptiedeadline te halen van haar opleiding Communication and Multimedia Design. En in de maanden daarna was ze werkzaam bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in digitale marketing creaties. Maar nu is ze dan toch echt bij een nieuw avontuur aanbeland: Marjolein is begonnen bij NIO!

Hoe was je eerste dag?

“Zo’n eerste dag is altijd een beetje chaotisch. Je weet nog niets, zelfs de simpelste dingen zijn nieuw en leiden tot vragen als ‘hoe werkt het koffiezetapparaat hier?’. In mijn verdediging: het koffiezetapparaat had ook daadwerkelijk kuren, dus zo gek was mijn vraag nog niet ;).”

Aan de slag!

“Halverwege de middag stond Kristy naast m’n bureau: ‘En? Ben je klaar om te beginnen met je eerste designklus?’ Na een ochtend vol regelwerk op en rondom mijn computer was ik daar zeker aan toe! Dit is uiteindelijk wel de reden dat ik hier ben komen werken.

Ik kon meteen los met het designen van een website, één van de disciplines die ik kom beoefenen bij NIO. De klus is voor een project waar al een basis voor staat, zodat ik niet meteen in het diepe word gegooid. Voor iemand wiens afstudeerproject deels over het inwerken van nieuwe medewerkers ging, had ik wel door dat dit een goede manier was om te beginnen!”

Mijn eerste indruk

“Mijn eerste dag voelde direct als thuiskomen! Bij mijn vorige baan vormden webdesign en development niet het grootste exportproduct, maar hier wel. En daar ben ik blij om: tijdens mijn studie ontdekte ik mijn voorliefde voor webdesign en development. Via twee stages is die liefde meer en meer toegespitst op vormgeving en gebruiksvriendelijkheid. Ik ben dus weer terug bij mijn roots, en dat voelt GOED! Daarbij komt dat de sfeer bij NIO simpelweg heel fijn is, wat zeker helpt bij een thuiskomgevoel.”

Maar Marjolein, webdesign.. is dat dan het enige wat je gaat doen bij NIO?

“Nee, zeker niet. Mijn expertise ligt momenteel vooral op interaction design en user experience. Daarbij ga ik mij weer wat meer richten op front-end development en leer ik het framework Vue.js gebruiken. Het is super gaaf dat ik hier de ruimte en support krijg om nieuwe dingen te leren die mij gaan helpen bij het maken van toffe dingen.”

Op naar huis

Rond vijven is het tijd om de computer weer af te sluiten. “Mijn eerste dag is daadwerkelijk voorbij gevlogen. Moe maar voldaan ben ik naar huis gefietst. Morgen weer!”