Een nieuw teamlid

  ontmoet Robin! 

De eerste dag op kantoor bij een nieuwe baan vliegt altijd voorbij, helemaal als deze baan de start van een nieuwe carrière betekent.

“Het was nog maar krap een maand eerder dat ik een intensieve coding-bootcamp met succes afrondde. En nu zat ik daar ineens – op kantoor bij NIO – mijn computer in te richten om van start te gaan als front-end developer.”

Na jaren in de online marketing maakte Robin onlangs de switch naar development. Niet helemaal uit de lucht gegrepen: ook op zijn vorige werkplek was hij vaak bezig met webontwikkeling. Hij deed dat met zoveel plezier dat een baan met 100% front-end werk een logische vervolgstap was.

Wat ga je allemaal doen bij NIO?

“Ik ga o.a. werken met het Vue-framework om apps te ontwikkelen. Vue is een relatief nieuw framework voor mij, maar toch kreeg ik al op dag 2 de opdracht om een bestaande Vue-app uit te breiden met nieuwe functies. Een uitdaging – ook omdat het direct voor een klant was – maar het lukte :-). Naast Vue apps ga ik ook aan de slag met mobile app development en WordPress-ontwikkeling.”

Nieuwe, digitale collega’s

Het NIO-team steekt elke ochtend en middag de koppen bij elkaar voor een teammeeting. De ideale gelegenheid om nieuwe collega’s te leren kennen. Maar, omdat de meeste collega’s dit jaar thuiswerken, ging dat voor Robin vooral digitaal:

“Pas 4 weken na mijn start zag ik iedereen ‘in het echt’. Best raar, maar niet minder gezellig!”

En, hoe bevalt het tot nu toe?

“Inmiddels ben ik alweer zo’n 6 weken werkzaam bij NIO en geniet ik elke dag met volle teugen van het werk, de nieuwe opdrachten, klanten en natuurlijk collega’s.

En hoewel ik de afgelopen jaren altijd vanuit huis werkte (en mijn kat dat geweldig vindt 😉), kijk ik er inmiddels toch wel naar uit om in het nieuwe jaar weer met anderen op kantoor te werken. De gezelligheid en kunde van collega’s direct om je heen is toch iets wat je met thuiswerken mist!”